Házasság megmentése

Házasság megmentése

Párkapcsolat megmentése a szeretet nyelvével

Rengeteg terápia, weboldal és könyv segíthet abban, hogy a házasságunkat megmentsük, de mind ehhez idő és mindkét fél elszántsága szükséges. Ha a párunk nem kíván részt venni a kapcsolat megmentésében, nekünk kell megváltoznunk. Egyes esetekben elegendő lehet, ha csak az egyik fél szeretne változni és ha a megszerzett ismeretet hasznosan építi be a mindennapokban, elképzelhető, hogy pozitív változást hoz a kapcsolatunkban. Még az is lehet, hogy idő közben a házastársunk is megérik arra, hogy kezébe vegyen egy könyvet. Egy biztos, erőltetni nem szabad és nem is lehet semmit. Ha hetek, hónapok múlásával sem tapasztalunk változást, de meg vagyunk győződve arról, hogy mindent megtettünk a cél érdekében és helyesen alkalmaztuk a tanultakat, akkor sajnos menthetetlen a házasság. Érdektelen, passzív magatartású férjjel vagy feleséggel nehéz mit kezdeni.


Melyik könyvet válasszam?
Az elmúlt években rengeteg könyvet adtak ki ami a házasság, párkapcsolat megmentésének lehetséges módszereit írja le. A módszerek közül talán az egyik legfontosabb, hogy a házaspárok beszéljék egymás szeretetnyelvét. Ha tisztába vagyunk a saját és a párunk szeretetnyelvével és megfelelően használjuk is őket, már sokat tettünk a kapcsolatunk megmentésért.

A szeretet az egyik legfontosabb alapja a jó házasságnak.

A szeretetnyelvekről az egyik legismertebb sikerkönyvet Gary Chapman írta, melynek címe: Egymásra hangolva - 5 szeretetnyelv a házasságban.

A könyv megtanít minket hogyan beszéljünk mind az 5 szeretetnyelven a kedvesünkkel.Egymásra hangolva könyv


Adatvédelem